Leisuree

Leisuree: partner van meer dan 175 attractieparken, dierentuinen en musea

Blog

Omdat we graag schrijven over wat ons bezighoudt

Vliegende start voor seizoen 2014

Door Adri van Esch op om 07:50

Niet alleen voor attractie- en dierenparken was Pasen 2014 een vliegende start, ook voor Dagtickets en Rides is het nieuwe seizoen goed begonnen.



'Eindelijk er op uit', dat was het campagnethema waarmee Dagtickets en Rides een aanloop namen naar het lange Paasweekend. Al wekenlang was het schitterend lenteweer, maar pas met Pasen waren alle attractie- en dierenparken weer open. Mensen stonden te trappelen om eindelijk lekker weg te gaan. En dat gebeurde ook: Nederlanders maakten tijdens de Paasdagen liefst 25 miljoen dagjes uit. Naast fietsen, wandelen en de traditionele meubelboulevards waren ook attractieparken en dierentuinen razend populair.



Nieuwe aanwinsten trokken veel publiek

Het NBTC omschreef Pasen 2014 als een 'zeer goede start van het toeristisch seizoen'. De Club van Elf sprak over 'fors hogere bezoekersaantallen'. De vereniging van grote dagattractiebedrijven noemde met name Attractiepark Slagharen en Ouwehands Dierenpark in Rhenen als grote publiekstrekkers. Niet vreemd, want deze 2 parken openden vlak voor de Paasdagen nieuwe attracties. In  Slagharen kunnen bezoekers voortaan genieten van zelfgemaakte chocolade in The Chocolate Factory en Ouwehands opende het vernieuwde Berenbos, waar Rides uitgebreid verslag van heeft gedaan.



Meer bezoekers en meer verkochte tickets

Ook Rides en Dagtickets zelf piekten tijdens Pasen. De website Rides trok ruim 30 procent meer bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar en het aantal verkochte tickets op Dagtickets lag beduidend hoger dan het jaar daarvoor. Bijvoorbeeld voor populaire attractieparken als Duinrell - waar het 30-jarig bestaan van het Tikibad wordt gevierd - en Plopsa Indoor Coevorden. Ook attractieparken en dagattracties net over de Nederlandse grens bleken een populaire bestemming. 



Ook goede Pasen voor buitenlandse parken

Veel mensen wilden de nieuwe aanwinst van Phantasialand in het Duitse Brühl met eigen ogen zien. Op Rides gaven bezoekers wildwaterbaan Chiapas hoge rapportcijfers. Over Plopsaland in het Vlaamse De Panne schreef Rides dat er 3,5 miljoen euro geïnvesteerd was in vernieuwingen. Bij Bobbejaanland werd ruim aandacht geschonken aan de komst van de Smurfen. En Rides tipte de bezoekers over een doolhof vol chocolade eieren in Walibi Belgium. Alle Belgische parken hadden een uitermate goede Pasen. Bobbejaanland kreeg 15 procent meer bezoekers binnen de poorten, Plopsaland pluste 33 procent en Walibi Belgium trok het dubbele aantal gasten. In totaal gaven Nederlanders tijdens de Paasdagen liefst 500 miljoen euro uit aan vermaak, vervoer en verblijf.

Onze partners

wij werken samen met gevestigde bedrijven in de leisure branche

  • Gardaland
  • Park Bellewaerde
  • Toverland
  • Ouwehands Dierenpark Rhenen
  • Phantasialand
  • Attractiepark Slagharen
segment_3